dissabte, 30 de setembre de 2017

Un tomb pel Coll de la TrapaEl Coll de la Trapa separa, al peu del Pedraforca, la vall de Saldes (Berguedà) de la de l’aigua de Valls i és per on hi passa la carretera de Saldes a Gósol.
El seu paisatge és molt espectacular, i destaca de la resta per la seva imatge desèrtica amb molt poca vegetació degut a l'erosió dels afloraments d'argiles rogenques, causant barrancades i deixant a la vista els diferents nivells d'estratificació.


Els colors ataronjats, ocres, virolats i contrastats amb el color verd de la vegetació existent, fa que sigui una petita illa dins la resta de paisatge del Berguedà.


A banda de la seva particularitat paisatgística, tenim que tenir en compte totes les seves perticularitats geològiques, les quals fan d'aquest terreny una zona d'estudi geomorfològic força important dins la geografia catalana. Aquesta importància ve deguda per l'estudi dels conglomerats garumniats situats dins el mantell superior i inferior del Pedraforca.


Recorregut interessant per conèixer aquest petit, singular i rogenc paisatge del Berguedà, dominat per la cara sud del Pedraforca.2 comentaris:

Josep Balius Planellas ha dit...

Bon reportatge Josep Lluís, hi he passat un món de vegades i és veritat destaca força, però el pròxim cop que hi passi ja sabre el perquè de la seva formació, gràcies i salut.

Jordi Lluis Pi ha dit...

Moltes gràcies Josep Balius, pel teu comentari!!